Tadić: Objavićemo ko je skrivao Mladića

Predsednik Srbije Boris Tadić odbacio je u intervju CNN-u kao "glupost" navode da su vlasti u Srbiji godinama znale gde se krije Ratko Mladić i da su samo čekale pogodnu priliku da ga uhapse.

27. maj 2011

Boris Tadić  je na pitanje ko je štitio begunca odgovorio da ne zna, ali da će se posle detaljne istrage saopštiti šta se dešavalo u proteklih 16 godina.

Objavljena je fotografija kako sada izgleda Ratko Mladić, a na slici, na kojoj se vidi celo lice, je sveže obrijan, obučen u tamno plavu jaknu, i sa tamno plavim kačketom na glavi. Bivši general Vojske Republike Srpske optužen za ratne zločine u Bosni uhapšen je juče rano ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina, u kući svojih rođaka koji se prezivaju Mladić.

Saslušanje će biti nastavljeno najverovatnije oko podne, izjavio je danas zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić. On je rekao da će u toku dana biti održan i sastanak Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom i biće saopšteni dodatni detalji. Vekarić je rekao da bi Mladić trebalo da bude prebačen u Haški tribunal najkasnije za sedam dana i da je važno da se postupak ekstradicije sprovede na adekvatan način, u skladu sa zakonima.

„Važno je da je njegov identitet utvrdjen. Sve zavisi od njegove odbrane da li će podnositi žalbe, ali maksimalan rok je sedam dana“, rekao je Vekarić upitan o prebacivanju Mladića u Hag.

U selu Lazarevo, u kom je uhapšen juče Ratko Mladić i u kom su nakon hapšenja izbili brojni incidenti protestanata sa policijom, a zatim i sa novinarima, od jutros je mirno.

(Radio 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga