- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Tadić: Nikada u koaliciju sa SNS-om i SPS-om

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da nakon izbora nikada ne bi pravio koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) niti sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

“Ne bih napravio koaliciju sa SNS-om, sa Srpskom radikalnom strankom, sa Dverima, sadašnjim antievropskim DSS-om, sa opasnim ekstremističkim strankama koje se valjaju kroz demokratsku Srbiju u poslednje vreme: Zavetnici, Naši, sa SPS-om…”, rekao je Tadić za magazin Žurnalist.

Dodao je da u određenom istorijskom trenutku “morate da pravite koalicije koje su kompromis”.

“To sam radio sa DSS-om i sa SPS-om. To je visoka politička cena koju sam morao da platim da bi Srbija ostala na evropskom putu. Da bih sprečio formiranje nacionalističke vlade SRS-SPS-DSS jedino rešenje je bilo, zbog parlamentarne matematike, da formiram koaliciju sa strankom koja mi obezbeđuje 126 poslanika”, naveo je Tadić.

Ocenio je da je morao da “guta žabe” koalicijom sa Koštunicom i Dačićem da bi Srbija ostala na evropskom putu.

“A što se Vučića tiče, on samo proklamuje da će Srbiju zadržati na evropskom putu, ali to je mnogo više formalno, a mnogo manje vrednosno”, kazao je Tadić.

Optužio je predsednika SNS-a Aleksandra Vučića da njegovo stvarno ponašanje nema veze sa evropskim.

“Napadi na opoziciju, finansijsko uništavanje opozicije pod izgovorom mera štednje. Ulazimo u kampanju bez ikakvih sredstava i to je van svakog standarda evropskog ponašanja. Nemamo pristup medijima sa nacionalnim pokrivanjem. Ja sam na RTS-u poslednji put bio pre godinu dana”, rekao je Boris Tadić.

Internetski magazin Žurnalist pokrenuli su i uređuju studenti Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!