Tadić: Nije jasno koja je Pajtićeva ideja

"Nisam uspeo da saznam šta želi DS"

24. juna 2014

Bivši predsednik Srbije i lider Nove demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u emisiji „Jedan na jedan“ RTV-a da je Srbija „u veoma opasnoj socijalnoj atmosferi, jer nema ozbiljnih mera za rešavanje problema, već se svakodnevno valjamo u nekim aferama“. Za to je, kako je rekao, najodgovornija Vlada Srbije.

„Premijer ima najveću odgovornost, i koalicija ima odgovornost, ali i svaki ministar za svoj resor, posebno jer u javnost ne izlazi sa rešenjima tih problema. Zato sam izneo ideju o koncentracionoj vladi i u Vojvodini. Zašto nema investicija u Vojvodini a bilo ih je do 2012. godine? To je pitanje i za Pokrajinsku i za Republičku vladu“, istakao je Tadić.

Tadić smatra da je otežano dovođenje investitora u postojećoj atmosferi, ali i da nema adekvatne aktivnosti ni u Pokrajinskoj vladi.

„Ne vidim da vojvođanski premijer baš kuca na vrata potencijalnim investitorima, kao što se radilo prethodno“, naveo je on.

Lider NDS-a rekao je i da još ne može da se izjasni o tome da li su u Vojvodini izvesniji prevremeni izbori ili rekonstrukcija Pokrajinske vlade, jer razgovori o tome još traju. Dodao je i da je razgovarao o tome s vojvođanskim premijerom i liderom DS-a Bojanom Pajtićem, ali da mu ipak nije „do kraja jasno koja je Pajtićeva ideja“.

„Ako ne žele sa SNS, to je jasno. Ali, nisam uspeo da saznam šta želi DS“, rekao je on.

Nije, međutim, želeo da se izjašnjava o tome da li Pajtića vidi kao premijera APV i nakon razgovora o rekonstrukciji, navodeći da će se o tome izjasniti kad se ti razgovori okončaju.

A na pitanje da li bi bio spreman na koaliciju sa SNS u Vojvodini iz koje bi bila isključena DS, Tadić je kazao da ima jednaku distancu prema svim političkim akterima u Srbiji, ali i da političari nemaju pravo da se obavezuju po ličnim preferencijama.

„Mi smo konačno došli u situaciju da moramo da gradimo društvo u kom su moguće raznolike koalicije, nismo više podeljeni oko strateških pitanja“, rekao je on, dodajući da je posledica toga da svako sa svakim može da napravi vladu.

(Autonomija/RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga