Tadić: Neću učestvovati sutra na sastanku, mora da se obezbedi učešće svih opozicionih stranka

"Uslov bez kojeg se ne može"

09. okt 2019

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić saopštio je danas da on sutra neće prisustvovati drugom sastanku vlasti i opozicije sa predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) o izbornim uslovima i istakao da je došao da prenese predstavnicima EP da u tim razgovorima moraju da učestvuju sve opozicione stranke.

„Ako je neko hteo da nametne međunarodna pravila morao je da učini napor da dovede sve predstavnike opozicije. Ja hoću da učinim sve što mogu da Savez za Srbiju i predstavnici drugih opoziconih stranaka učestvuju u ovom dijalogu ili u bilo kom dijalogu koji može da dovede do rešenja“, kazao je Tadić novinarima ispred Skupštine Srbije.

Tadić je kazao da je došao da lično prenese taj zahtev evroparlamentarcima, za koji je kazao da je uslov bez kojeg se ne može, a da nije došao da diskutuje sa predstavnicima vlasti.

Na pitanje novinara da li će funkcioner SDS Marko Đurišić učestvovati u nastavku razgovora, on je kazao da on nikome u stranci ne nalaže kako će se ponašati jer je, kako je objasnio, to stranka sa demokratskim načelima.

Tema razgovora je međustranački dijalog, a tu sesiju je vodi predsednica parlamenta Maja Gojković, a drugu sesiju o unapređenju uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine vodi potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković.

Sastanak je počeo oko 15 časova u Skupštini Srbije u Ulici kralja Milana i predviđeno je da traje do 21.30.

Dijalog uz posredstvo evropskih parlamentarca nastavlja se sutra.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Rendgen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga