Tadić: Ne bavim se politikom da bih pobeđivao na izborima

Tadić tvrdi da nikada ne bi podržao političko rešenje koje bi moglo izazvati novu krizu na Balkanu i dodao da se na bavi politikom da bi pobeđivao na izborima

23. avg 2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da nikada ne bi podržao političko rešenje koje bi moglo izazvati novu krizu na Balkanu i dodao da se na bavi politikom da bi pobeđivao na izborima, već prvenstveno da bi „ostavio dobre posledice iza sebe“.

„Ne mogu izbori biti opravdanje ili izgovor za nečinjenje i nemam na umu kao prvu stvar da pobedim na izborima. Prvenstveno se bavim politikom da bih ostavio dobre posledice iza sebe“, rekao je Tadić na konferenciji za novinare s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Tadić je rekao da građani odlučuju o izborima, ali da je on više puta pred građane izlazio s „politikom za koju nije postojala velika verovatnoća da će doneti pravi politički rezultat“.

„Nikada neću podržati nijedno političko rešenje za koje znam da će, možda ne sutra, ali za pet ili deset godina, uspostavljati nove krize na prostoru Balkana, dovoditi ljude u nove životne opasnosti, proizvoditi nove konflikte. Ne postoje političke okolnosti u kojima bih prihvatio takva rešenja“, rekao je Tadić.

On je izrazio uverenje da je „moguće debalkanizovati Balkan u političkom smislu te reči, da je moguće Balkan učiniti prostorom na kojem je uspostavljen princip bezkonfliknsoti, odnosno minimizacije konflikta“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga