Tadić: Ko prisustvuje sednici Skupštine Srbije – abolira Vučića

"Propagandistička farsa kako bi Vučić predstavio opoziciju kao neodgovornu i nezainteresovanu za ključna nacionalna pitanja"

25. maja 2019

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da bi prisustvo opozicije sednici o Kosovu i Metohiju bilo „aboliranje“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića za sedmogodišnju netransparentnu kosovsku politiku i ukidanje dijaloga u društvu.

Tadić je za vikend izdanje lista „Danas“ kazao da bi to značilo i učestvovanje u Vučićevom „cirkusu“, u kom pokušava da zakazivanjem sednice kod međunarodne javnosti „stvori utisak da bojkot parlamenta ne znači da je njegova vlast autokratska i da je ukinuo parlamentarizam“.

„Pre svega, uopšte se ne radi o sednici posvećenoj Kosovu već o manipulaciji kosovskim pitanjem zarad stvaranja privida o radu parlamenta. Onaj ko učestvuje u toj manipulaciji ne snaži, već slabi parlamentarizam u Srbiji“, rekao je Tadić.

On je kazao da je održavanje sednice „propagandistička farsa“ kako bi Vučić predstavio opoziciju kao neodgovornu i nezainteresovanu za ključna nacionalna pitanja.

Tadić je napomenuo da opozicija nije započela bojkot parlamenta zbog tema, već zbog ponašanja vladajuće većine kojim se obesmišljava učestvovanje u parlamentu.

Kako je rekao, ne očekuje da će Vučić na sednici reći išta novo i konkretno, jer „nikada ništa konkretno nije ni predložio, osim što je tvrdio da su svi odbili njegov plan, koji nikad niko nije ni video ni čuo“.

Sednica Skupštine Srbije o Kosovu zakazana je za ponedeljak, 27. maj.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga