Tadić: Izabraćemo Kosovo pa šta bude

Predsednik Tadić izjavio da je moguće da Srbija ove godine ne dobije status kandidata za članstvo u EU. Poruka glasi: između Evrope i Kosova, biramo Kosovo

26. avg 2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da postoji mogućnost da Srbija ove godine ne dobije status kandidata za članstvo u EU i datum početka pregovora o članstvu, ali da i pored toga ne može da pristane na zahtev da ukine svoje institucije na severu Kosova i Metohije.

„Srbija neće napustiti svoj narod na KiM. Srbija takođe neće odustati ni od evrointegracija. Ako ćemo mi u srpskoj ili evropskoj političkoj javnosti dobiti zahtev da se Srbija opredeli, moj odgovor će biti da Srbija neće odustati ni od jednog svog legitimnog interesa“, izjavio je predsednik Tadić u intervjuu Tanjugu.

Predsednik Tadić je naglasio da od svoje politike očuvanja nacionalnih interesa na KiM i vođenja Srbije ka EU neće odustati, jer je za tu politiku dva puta dobio podršku građana Srbije.

Predsednik Srbije je, kako je rekao, uveren da je moguće obezbediti zadovoljenje oba strateška interesa Srbije: da brine o svojim legitimnim interesima na Kosovu i Metohiji i da postane članica EU.

„Ako to nije moguće danas biće moguće sutra. Ako nije moguće prihvatiti argument koji je Srbija iznela u današnjem danu, uveren sam da će, nakon demokratske i sveobuhvatne rasprave, taj argument biti moguće prihvatiti već sledeće godine“, poručio je predsednik Tadić.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga