Tadić: Građanska demokratska opozicija da se ujedini protiv političke pošasti SNS

"Naprednjaci pokušavaju da besramno zversko ubistvo Olivera Ivanovića pretvore u pobedu velikog vođe"

22. jan 2018

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je danas sve građanske demokratske opozicione snage u Srbiji da se ujedine protiv „socijalne i političke pošasti koja vodi Srbiju u nenormalnost“.

Reagujući na izjavu funkcionera Srpske napredne stranke Marka Đurića koji je zatražio od Tadića da se izvini građanima na Kosovu i Metohiji za sve ono što jeste i nije uradio u vrеmе dok sе pod njegovom vlašću „Srbija krunila i tonula“, Tadić je ocenio da naprednjaci pokušavaju da besramno zversko ubistvo Olivera Ivanovića „pretvore u još jednu pobedu velikog vođe i izgradnju kulta ličnosti posramljujući čitavo srpsko društvo“.

„Dok Đurić etiketira druge kao lešinare, njegov vođa (Aleksandar) Vučić odlazi na Kosovo da povodom ubistva Olivera Ivanovića sprovodi besramne predstave u kojima deli građanima ovce i traktore“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Ocenio je da je vlast u Srbiji odgovorna za „vraćanje vremena političkih likvidacija, prostakluka, ugrožavanja života neistomišljenika i jezika mržnje„.

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u utorak u severnom delu Kosovske Mitrovice.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga