Tabla i sanduče NDNV prelepljeni nacionalističkim natpisima

"Do sada niko nije odgovarao za napade na NDNV, čak i kad počinioci nisu skrivali identitet"

04. apr 2018

Tokom jučerašnje popodneva ili noći ponovo su uništeni – tabla sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine i poštansko sanduče, koji se nalaze ispred kancelarije udruženja u Zmaj Jovinoj, centralnoj novosadskoj pešačkoj ulici, saopštilo je Neyavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

U saopštenju se navodi da su tabla i poštansko sanduče prelepljeni parolama na srpskom i na engleskom jeziku: Dobrodošli u područje nacionalizma!

“Tabla sa natpisom NDNV-a, kao i naše poštansko sanduče, mnogo puta su bili na meti nasilnika, što prepoznajemo kao ozbiljnu pretnju, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da su rukovodioci i saradnici našeg udruženja dugo već meta velikog broja direktnih pretnji smrću i drugih verbalnih napada”, dodaje se u saopštenju.

NDNV je naveo da je ovaj incident prijavljen policiji i drugim nadležnim organima, ali da nema prevelika očekivanja da će počinilac biti pronađen i primereno kažnjen, s obzirom da do sada niko niti jednom nije odgovarao za napade na NDNV i pretnje njegovim članovima i saradnicima, pa čak i kad počinioci nisu skrivali identitet.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga