SzS za Vojvodinu: Aktivisti SNS-a lepili plakate sa likom ubice Zorana Đinđića

"Režim Aleksandra Vučića u Novom Sadu i Vojvodini pojavljuje se u svojoj najmalignijoj modifikaciji"

05. dec 2019

Opozicioni Savez za Srbiju (SzS) za Vojvodinu optužio je aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) da su po Novom Sadu lepili plakate sa likom Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

“To je nova provokacija, uvreda i otvorena pretnja građanima, nezavisnim medijima i opozicionim političkim organizacijama”, naveo je SzS u saopštenju za javnost.

Dodali su da su građani “posvedočili” da su aktivisti SNS-a sinoć lepili plakate i da su to javili SzS-u.

“Zločinački um koji vodi režimsku fabriku laži smislio je način kako da sliku svog idola i osuđenog ubice istakne svuda po gradu, a da sve tobože izgleda kao parodija na naslovnu stranu prošlog broja nedeljnika NIN u kojem su objavljeni novi dokazi o poslovima sa preprodajom oružja koje vode vrh državne vlasti, funkcioneri i finansijeri vladajuće stranke”, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da činjenica da su se takvi plakati pojavili baš u Novom Sadu predstavlja još jedan dokaz da se “zloćudni režim” Aleksandra Vučića i njegovih pristalica upravo u Novom Sadu i Vojvodini pojavljuje u svojoj “najmalignijoj modifikaciji”.

“Plakati sa likom Zvezdana Jovanovića su simptom stanja u državi i društvu u kojem je sve poluge moći oteo kartel korumpiranih političara, tajkuna, narko bosova i drugih kriminalaca, ratnih zločinaca i profitera. Taj kartel huška svoje pristalice na nezavisne medije, opoziciju i građane, ali i preti svima koji se usude da javno progovore o stvarnom stanju u državi i društvu. Lažna naslovna strana NIN-a i hapšenje Aleksandra Obradovića u Valjevu pokazuju da je režim možda već započeo i neobjavljeni rat protiv svih koji pružaju otpor njegovom svevlašću”, piše u saopštenju.

SzS je dodao da pruža punu podršku redakciji NIN-a u borbi za slobodu govora i izveštavanja “u zarobljenoj državi i društvu” I zahtevao od policije I istražnih organa da u najkraćem roku saopšte ko je štampao i lepio lažne naslovne strane poznatih novina.

“Ukoliko nadležni državni organi, ipak, budu ćutali o ovom događaju. Svima će biti jasno da je za ovaj skandal odgovoran onaj koji se, po sopstvenom priznanju, napio od radosti kad je ubijen predsednik Vlade Srbije Zorana Đinđić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga