SzS traži pokretanje krivičnog postupka protiv rektora Megatrenda

"Prroveriti imovinu Megatrend univerziteta i povezanih pravnih subjekata"

28. nov 2019

Savez za Srbiju (SzS) pozvao je danas tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv rektora Megatrend univerziteta Miće Jovanovića za prevaru i utaju poreza, kao i da ispita postojanje organizovanog kriminala protiv Jovanovića i drugih odgovornih lica.

SzS je pozvao tužilaštvo i policiju da hitno preduzmu mere sa ciljem sprečavanja Jovanovića da otuđi imovinu Univerziteta Megatrend, za koju postoji „osnovana sumnja“ da je stečena na „prevarni i nezakonit način“.

„Tražimo od Tužilaštva da u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, zahteva od policije proveru imovinu Megatrend univerziteta i povezanih pravnih subjekata, kao i lične imovine Miće Jovanovića i povezanih lica“, piše u saopštenju SzS.

Taj savez je u saopštenju naveo da tu imovinu koja je nezakonito stečene sada čuvaju visoko pozicionirani kadrova vladajućeg režima koji su „diplomu i druga zvanja stekli u toj ustanovi“.

SzS navodi i da će nastaviti da traži utvrđivanje „lažne diplome i doktorata“ ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Pojedini mediji pišu da je Megatrend univerzitet prodat nemačkom konzorcijumu fondova, a za danas je najavljena konferencija za medije o tome.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga