SzS: Stefanovićeve izjave kao iz Top liste nadrealista

“Izjava Stefanovića potvrda da nema zakonito stečenu diplomu”

09. jula 2019

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da je izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovićeva potvrda da „nema zakonito stečenu diplomu fakulteta“.

„Iz jučerašnje izjave ministra može se zaključiti da on priznaje da nije studirao u Engleskoj već u Sava centru, ali je nejasno kako je tada taj objekat imao tretman eksteritorijalnosti, pa mu je bilo nužno da diplomu nostrifikuje u Srbiji“, piše u saopštenju SzS-a.

SzS ocenjuje da tvrdnja Stefanovića „da je išao na predavanja u Sava centru“ spada u „domen materijala za serijal Top liste nadrealista“.

Savez zahteva od tužilaštva da proveri da li je engleska firma „sa osnivačkim kapitalom od 100 funti i bez ijednog zaposlenog profesora“, a čiji je osnivač bivša mis Srbije Sanja Papić, „mogla da izda diplomu o stečenom visokom obrazovanju“.

Drugo pitanje za tužilaštvo, kako navodi SzS, jeste „ko je izvršio nostrifikaciju diplome koja je izdata od firme koja gotovo da ne ispunjava uslove ni da prodaje novine, a kamoli da se bavi visokim obrazovanjem“.

SzS zaključuje da je jasno da Stefanović nema valjanu diplomu, te da je nužno da „hitno podnese ostavku“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga