SzS: Sporazum s narodom potpisalo 19 pridruženih članica

"Opozicija garantuje da će nastaviti borbu za poštene izbore i slobodne medije"

09. feb 2019

Devetnaest pridruženih članica Saveza za Srbiju potpisalo je dokument „Sporazum sa narodom“, koji će ujedinjena opozicija predložiti predstavnicima protesta „Jedan od pet miliona“.

Kako se navodi u saopštenju SzS, dokument su potpisali Pokret za porodicu, GG „Pirotska nova snaga“, Pokret veterana Srbije, UG „Mladi Milanovca“ iz Gornjeg Milanovca, Pokret za naš grad iz Kragujevca, UG „Izbor postoji“ iz Bora, Pokret ujedinjenih fantoma, Udruženje „Čuvari Starog grada“.

Potpisali su ga i udruženje građana „Socijalistički pokret Srbije“ iz Obrenovca, UG „Glasno za omladinu“ iz Bora, Protiv diktature, UG „Pokret za bezbednu Srbiju“, Srpska monarhistička stranka „Srpska sloga“, Zelena ekološka partija „Zeleni“, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, GG „Svi za Prokuplje“, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Vojvođanski klub socijalista i Samostalni sindikat poštanskih radnika.

Dokument „Sporazum sa narodom“ nastao je kao odgovor na zahteve predstavnika protesta „Jedan od pet miliona“ upućene opoziciji. Ovim dokumentom, kako se u saopštenju navodi, opozicija garantuje da će nastaviti borbu za poštene izbore i slobodne medije, ali i da neće učestvovati u izborima koji bi se održavali pod sadašnjim uslovima, kao i u radu skupština u kojima su ukinuta demokratska načela.

Obavezala se i da će, kada se uspostave uslovi za slobodne izbore, raditi na formiranju jedne zajedničke liste, na kojoj bi pored stranačkih kandidata bili i predstavnici sindikata, strukovnih i građanskih udruženja, studenata, profesora, akademika i javnih ličnosti, a da će nakon izbora formirati vlada stručnjaka koja ima period od godinu dana da uvede definisane sistemske mere.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga