SzS: SNS zloupotrebljava rad volontera

Pozvali su SNS da "prekine sa ovakvim neodgovornim ponašanjem"

04. apr 2020

Savez za Srbiju (SzS) u Vojvodini optužio je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da zloupotrebljava volontere i radnike javnih preduzeća za pakovanje paketa pomoći ugroženima, koje nakon toga dele aktivisti vladajuće partije.

“Takvih primera ima širom pokrajine, a najnoviji je iz Sombora, u mesnoj zajednici u Čonoplji, gde su aktivisti SNS-a pri podeli paketa domaćinstvima zloupotrebili svoj položaj u Kriznom štabu. Oni su za rad prvo koristili nestranačke volontere, koji su nedeljama nesebično pomagali pakujući pakete, a onda su ih pre podele zamenili stranačkim aktivistima u cilju političke kampanje i prikupljanja jeftinih političkih poena”, naveo je SzS u saopštenju za javnost.

Dodali su da je ista praksa promovisanja stranačkih funkcionera SNS-a i njima naklonjenih javnih ličnosti uspostavljena i u Novom Sadu.

“Nakon što su ih novinari snimili i slikali, funkcioneri i javne ličnosti su odmah otišli, a volonteri su nastavili da rade”, piše u saopštenju.

Pozvali su SNS da “prekine sa ovakvim neodgovornim ponašanjem” te da se, “umesto izborne kampanje i slikanja”, funkcioneri vladajuće stranke posvete zakonitom, nesmetanom i pravovremenom funkcionisanju nadležnih institucija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga