SZS: RTS da nam omogući da odgovorimo na Vučićeve laži

"Ukoliko ni ovoga puta to ne budete uradili, smatraćemo i vas direktno odgovornim za ugrožavanje naših života i fašizaciju Srbije"

27. nov 2018

Savez za Srbiju (SZS) zatražio je danas u otvorenom pismu od rukovodstva Radio televizije Srbije (RTS) da pozovu u emisiju lidere SZS koje je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić oklevetao u sinoćnoj emisiji Oko, kako bi mu odgovorili na iznete laži.

U pismu generalnom direktoru Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku RTS Nenadu Lj. Stefanoviću se navodi da je Vučić gostovao u toj emisiji i da je više od 1.500 000 građana u devedeset minuta čulo „niz neistina i laži o liderima opozicije, članovima SZS“.

„I do sada je Aleksandar Vučić na konferencijama za novinare koje je RTS uživo prenosio, govoreći o opoziciji koristio izraze ‘ološ, bednici, tajkuni, kriminalci, pljačkaši…’ Ovog puta je otišao dalje, pa je za smrt Ranka Panića, odnosno za dugo trajanje istrage optužio i neke od nas“, navedeno je u pismu SZS čelnicima javnog servisa.

U pismu predstavnici SZS pitaju kako još treba da ih okleveta Aleksandar Vučić, šta još treba da slaže o njima da bi nekoga od njih RTS u skladu sa pravilima novinarske profesije pozvao i omogućio im da odgovore.

Oni traže od vodećih ljudi RTS, Bujoševića i Stefanovića, da bilo koga od njih „koje je Aleksandar Vučić pominjao, pozovu u emisiju Oko i omoguće im da na iznesene laži odgovore“.

„Ukoliko ni ovoga puta to ne budete uradili, smatraćemo i vas, pored Pinka, Hepija, Informera i sličnih, direktno odgovornim za ugrožavanje naših života i fašizaciju Srbije„, napominje se u pismu SZS Bujoševiću i Stefanoviću.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga