SzS: REM da oduzme dozvolu za rad Radio Pink, zbog emitovanja psovki koje puštaju huligani sa zgrada

"Pink učestvuje u nasilju koristeći nacionalni resurs - frekvenciju"

02. maj 2020

“Srpska opozicija traži hitno zakazivanje sednice saveta REM na kojoj bi bila doneta odluka o oduzimanju frekvencije, odnosno dozvole za rad Radio Pinku, u skladu sa članom 32. Zakona o elektronskim medijima, zato što tri večeri za redom u 20.30 sati emituje sedmominutne psovke i uvrede sa konkretnim imenom”, saopšeno je danas iz Saveza za Srbiju (SzS).

SzS navodi da „Radio Pink, zloupotrebljavajući dozvolu za rad to radi po nalogu Aleksandra Vučića, time učestvuje u organizovanoj grupi huligana koja tokom policijskog časa nasilno upada u pojedine stambene zgrade i nezakonito na krovove zgrada, postavljajući ozvučenja sa kojih se emituju psovke i uvrede“, koje potom objavljuje taj radio.

„Na taj način radio Pink, po već oprobanom modelu televizije Pink u slučaju crtanja mete Oliveru Ivanoviću, učestvuje u nasilju koristeći nacionalni resurs – frekvenciju države Srbije. Stavljajući po strani krivičnu odgovornost rukovodilaca u kompaniji Pink, REM je dužan da hitno oduzme dozvolu za rad i frekvenciju radio Pinku, što je pre toga više puta propustio za TV Pink“, saopšteno je iz SzS.

U saopštenju se navodi da su „stanari tih zgrada izloženi pretnjama i teroru režimskih huligana koji imaju zaštitu policije koja ne reaguje na prijave građana i samo je pitanje trenutka kada ce doći do fizičkih sukoba“.

„Aleksandar Vučić i njegov režim su u panici i histeriji jer stotine hiljada građana, mirno i dostojanstveno, poštujući policijski čas, koji na teritoriji Evrope postoji samo u Srbiji, svako veče pravljenjem buke sa svojih prozora učestvuju u građanskoj akciji „Digni glas: Bukom protiv diktature“ o kojoj izveštavaju najpoznatiji svetski mediji koji odaju poštovanje za nenasilan i miran otpor nedemokratskoj vlasti“, navodi SzS u saopštenju.

Srpsku opoziciju koja stoji iza saopštenja čine Savez za Srbiju, PSG, SDS, Ne davimo Beograd, Građanska platforma, Državotvorni pokret Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga