SzS podržava zahtev akademske zajednice za promenu uređivačke politiku RTS

"RTS ne sprovodi zakon o javnom informisanju i javnom servisu"

23. jan 2020

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je danas da  podržava zahtev potpisnika više od 140 pripadnika akademske zajednice za promenu uređivačke politike Radio televizije Srbije (RTS).

„Apsolutno smo saglasni da RTS ne sprovodi zakon o javnom informisanju i javnom servisu, kao i sa činjenicom da to pitanje nije samo problem političkih stranaka već svih građana Srbije kojima javni servis duguje istinito, potpuno i blagovremeno informisanje“, navedeno je u saopšenju.

SzS je naglasio da će kao i do sada, i ubuduće voditi borbu za oslobađanje Javnog servisa, imajući u vidu dokument stručnog tima protesta 1 od 5 miliona i zahteve za slobodne medije i slobodne i poštene izbore.

Kako je saopšteno, SzS svom snagom podržava uključivanje akademske zajednice u rešavanje problema „medijskog mraka“ u Srbiji i ubeđen je da je u tom cilju potrebno stvoriti jedinstven front, „nasuprot koga će ostati oni koji taj mrak produkuju ili podržavaju“.

„Kao i u slučaju odbrane autonomije Univerziteta, SzS podržava uključivanje akademske zajednice u odbranu temeljnih vrednosti društva, koje su, uz to, i ustavna načela koja ovaj režim krši“, istakao je SzS.

Takođe, SzS je naveo da je saglasan da je „pored vraćanja objektivnosti u program RTS-a potrebno uvesti nove debatne forme i emisije u kojima bi se otvoreno govorilo o svim aktuelnim aferama u društvu“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga