SzS podneo krivičnu prijavu protiv Stefanovića zbog falsifikovanja fakultetske diplome

"Stefanović da građanima pokaže svoju studentsku i boravišnu vizu u Engleskoj na najmanje tri godine, kako bi dokazao da je završio fakultet"

08. jula 2019

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas izjavio je danas da je Savez za Srbiju podneo krivičnu prijavu za falsifikovanje dokumenata protiv potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zato što, kako tvrdi, postoje dokazi da je falsifikovao fakultetsku diplomu.

Na konferenciji za novinare u prostorijama SZS u Beogradu on je kazao da su danas podnete prijave protiv ljudi sa Univerziteta Megatrend koji su bili članovi nostrifikacione komisije, protiv dekana tog fakulteta Mirka Kulića, kao i da je podnet zahtev Prosvetnoj inspekciji za inspekcijskim nadzorom Univerziteta Megatrend.

Đilas je istakao da se Stefanović 2005. godine obratio Univerzitetu Megatrend u Beogradu sa zahtevom da mu nostrifikuju diplomu koju je stekao u Velikoj Britaniji na Megatrend Internešnal (Megatrend International Expert Consortium Limited), ali da ta firma u Engleskoj nikada nije bila registrovana za obrazovanje.

„Prema podacima koje smo dobili u britanskoj Agenciji za privredne registre, ta firma se nikada nije bavila obrazovanjem. Samim tim, tvrdnja Nebojše Stefanovića da je završio fakultet prema britanskom obrazovnom sistemu je neistina. On je predajom dokumenata fakultetu Megatrend u Beogradu 2005. godine izvršio krivično delo falsifikovanje dokumenata“, kazao je Đilas.

On je kazao da očekuje od Stefanovića da građanima pokaže svoju studentsku i boravišnu vizu u Engleskoj na najmanje tri godine, kako bi dokazao da je završio fakultet.

Đilas je povodom izjave minstara unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića da je pokrenuta istraga zbog sumnje da je njegova kompanija zajedno sa nekadašnjim delom rukovodstva RTS-a, „učestvovala u kupovini različitih televizijskih emisija pod uslovima koji nisu predviđeni zakonom“ kazao da je to laž.

„Moja kompanije je uvek radila sve u skladu sa zakonu, ja nisam u njoj od 2005. godine. Samim tim, nema nikakve istrage protiv mene“, rekao je on.

Đilas je najavio da će tokom nedelje održati konferenciju za novinare na kojoj će dokazati da ništa od tvrdnji ministra Stefanovića nije tačno.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga