SzS o učešću na okruglom stolu: Nisu to pregovori vlasti i opozicije

Nova stranka: Konstruktivna razmena mišljenja i stavova

30. jula 2019

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da današnji okrugli sto na beogradskom Fakultetu političkih nauka (FPN), na kom su na poziv FPN i Fonda za otvoreno društvo, učestvovali predstavnici političkih partija i nevladinih organizacija kao i profesori tog fakulteta, „nisu nikakvi pregovori vlasti i opozicije“.

U saopštenju se navodi da su predstavnici SzS na današnjem skupu izneli stavove tog opozicionog bloka, „bazirane na sporazumu o izbornim uslovima koji su potpisale sve opozicione stranke u decembru 2018. godine, na Sporazumu sa narodom i preporukama i zaključcima Stručnog tima protesta 1 od 5 miliona“.

Savez je dodao da će poštovati zahtev organizatora okruglog stola i da neće iznositi u javnost diskusije učesnika skupa na Fakultetu političkih nauka.

Nova stranka bila na okruglom stolu o izbornim uslovima, nada se da će nastavak biti javan

Nova stranka učestvovala je danas na okruglom stolu na temu izbornih uslova u Srbiji, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu kom su prisustvovali predstavnici dela opozicije i vlasti, predstavnici civilnog sektora koji se bave praćenjem izbornih procedura i nekoliko profesora političkih nauka.

Kako je saopšteno, dogovoreno je da dijalog, kako danas, tako i ubuduće, bude vođen po principu „Chatham House“, odnosno bez izlaženja u javnost sa informacijama.

Iz Nove se nadaju da će razgovor iz tog formata uskoro biti prenet na polje javne debate, kako bi svi građani imali mogućnost da se upoznaju sa različitim stavovima političkih formacija u Srbiji, ali i konkretnim temama u vezi sa izbornim procedurama, na koje će nadalje biti stavljen akcenat.

U ime NOVE u diskusiji je učestvovao predsednik Političkog saveta Aris Movsesijan koji je izrazio zahvalnost Fakultetu političkih nauka i Fondu za otvoreno društvo na organizaciji i mogućnosti za konstruktivnu razmenu mišljenja i stavova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga