SzS o sedam godina vlasti SNS-a: Srbija bez slobodnih medija, korumpirana i nesposobna vlada

"Srbija od 16 zemalja centralne i istočne Evrope, poslednja po rastu BDP-a"

24. jula 2019

Lideri Saveza za Srbiju (SzS) ocenili su danas da je za sedam godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS), Srbija dobila nesposobnu i korumpiranu vladu, medije koji su servis vlasti, zavisno sudstvo i obračun sa neistomišljenicima.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je da je Srbija tokom pregovora sa Prištinom „pravila ustupke ireverzibilnog karaktera“, a dobila samo obećanje da će se formirati Zajednica srpskih opština, što nije urađeno šest godina.

„Briselski dijalog doveo je do ukidanja srpskih institucije (policija, vojska) na severu Kosova, srpska vlast pristala je da se u tom delu primenjuju kosovski zakoni, Kosovo je dobilo međunarodni telefonski broj. Pregovorački proces se nije bavio bitnim pitanjima kao što je zaštita srpske imovine na Kosovu“, rekao je Jeremić.

Dodao je da je sever Kosova postao „najopasniji deo evropske teritorije“ i da se o statusu Kosova raspravljalo na „šarlatanski način po pariskim kafanama i restoranima u Njujorku“.

Predsedavajući SzS-a i predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je da sedam godina od formiranja prve vlade SNS-a, Srbija ima „pritisak na medije i pravosuđe i obračun sa neistomišljenicima“.

„Srbija se 2012. godine poredila sa Rumunijom, Mađarskom i Bugarskom. Sada predsednik kaže da ćemo biti bolji od Albanije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovini“, rekao je Đilas.

Kazao je i da je Srbija od 16 zemalja centralne i istočne Evrope, poslednja po rastu BDP-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga