SzS Novi Sad: Promenadi ističe dozvola za rad 15. novembra

"Jedna od najvećih korupcionaških afera u istoriji Novog Sada"

14. nov 2019

Savez za Srbiju (SzS) u Novom Sadu upozorio je danas da privremena upotrebna dozvola za rad tržnog centra „Promenada“ u tom gradu, ističe u petak 15. novembra, a da u međuvremenu nisu rešeni problemi zbog kojih za taj poslovni objekat nije moguće izdati redovnu dozvolu.

Kako se navodi u saopštenu SzS, „Promenada“ će od petka „ili nastaviti da radi nelegalno, ili će biti zatvorena“.

„Ponovno izdavanje bilo kakve dozvole za rad je protivzakonito i predstavljalo bi novo srljanje u još dublje bezakonje zbog kojeg je slučaj Promenada već postao jedna od najvećih korupcionaških afera u istoriji Novog Sada„, piše u saopštenju.

Prema mišljenju SzS, time što je omogućen rad građevinski nesolidnog objekta, koji nema rešeno pitanje podzemnih voda, koji prokišnjava i u kojem se često uključuju protivpožarni sistemi, gradonačelnik Miloš Vučević i gradska uprava su pokazali da štite interese krupnog kapitala, a ne interese grada i građana Novog Sada.

SzS je zapitao tužilaštvo i policiju kako je moguće da investitor ovog tržnog centra posluje nesmetano i čemu služi upotrebna dozvola ako je gradska vlast „uspostavila praksu da jedan od najvećih objekata u centru grada radi bez tog dokumenta“.

Dodaje se da ispumpavanje vode iz zone „Promenade“ u gradski kanalizacioni sistem prouzrokuje smanjenje ukupne količine podzemnih voda i tako ugrožava gradske vodne resurse, ali i ispira zemljište i ugrožava statika drugih objekata.

Ovaj objekat je otvoren tačno pre godinu dana, zahvaljujući dozvoli za probni rad, koju je izdala stručna komisija IBS-Instituta iz Novog Sada, koju je angažovao sam investitor, izvestio je tada Vojvođanski istraživačko analitički centar VOICE.

U tom periodu, investitor je bio dužan da otkloni uočene nedostatke.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga