SzS: Gradonačelnik Novog Sada sprečio našu tribinu 

"Da građani ne bi čuli istinu o korupcionaškoj aferi Promenada u kojoj je nesumnjivo glavni akter"

21. nov 2018

Savez za Srbiju (SzS) Novi Sad uputio je danas otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, sa porukom da „znaju da je on naredio aktivistima Srpske napredne stranke (SNS) da zaključaju salu mesne zajednice u tom gradu kako bi sprečili Savez da održi tribinu sa građanima“.

U saopštenju SzS navodi se da su aktivisti SNS prisvojili ključeve svih mesnih zajednica u Novom Sadu i da su „zaključali salu na Limanu da pošto-poto spreče građane da se okupe u javnim prostorijama, koje i služe za okupljanja građana i da saznaju istinu o aferi Promenada“.

Sporna tribina trebalo je da bude održana sinoć u prostorijama Mesne zajednice „Boško Buha“ na Limanu, a kako je za Betu rečeno u lokalnom DS-u, građani i predstavnici Saveza naišli su na zaključane prostorije, iako su se pisanim putem obratili Savetu Mesne zajednice za termin.

„To ste uradili da građani ne bi čuli istinu o korupcionaškoj aferi Promenada u kojoj ste nesumnjivo glavni akter. To ste nesvesno i sami priznali kada se niste pojavili na svečanom otvaranju najvećeg tržnog centra u gradu, u nadi da ćete se tako distancirati od tog projekta i sa sebe skinuti odgovornost“, piše u saopštenju.

SzS je poručio da SNS i Vučević nisu uspeli da spreče da građani sinoć čuju i vide predstavnike Saveza, ali i „Vučevićev strah od istine“.

Dodaje se da će Savez za Srbiju u narednom periodu ovakve skupove organizovati u svim mesnim zajednicama na području Novog Sada.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga