SzS formirao ogranak u Novom Sadu

"Novim Sadom danas upravlja besprizorna, kriminalna i nasilnička grupacija"

23. okt 2018

Gradske organizacije Udruženih sindikata Sloga, Narodne stranke, Pokreta Dveri, Levice Srbije, Pokreta za preokret i Demokratske stranke u Novom Sadu formirale su danas novosadski ogranak Saveza za Srbiju (SzS) i poručile da su to uradile na Dan oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu.

“Naš glavni i cilj i zadatak je da već na prvim narednim izborima oslobodimo Novi Sad od sadašnje vlasti koalicije različitih političkih partija i interesnih grupa koju predvodi Srpska napredna stranka”, naveo je SzS u saopštenju za javnost.

Ocenili su da Novim Sadom danas upravlja besprizorna, kriminalna i nasilnička grupacija.

“Autokratski sistem u poslednjih šest godina ‘naprednjačkog’ svevlašća i samovolje očigledno je metastazirao kao kancer u sve pore našeg društva. Zbog toga su neophodne suštinske promene, a ne samo puka smena vlasti”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da se ni Novi Sad, ni Vojvodina, ni bilo koji drugi grad ili regija, ne mogu se razvijati pa ni opstati, kao mesta za dostojanstven život, u sadašnjim uslovima, gde je prisutna “gotovo nezapamćena koncentracija političke, ekonomske i ukupne društvene moći u rukama jednog čoveka, njegovih kumova i sledbenika”.

SzS je najavio da će danas u Novom Sadu organizovati akciju podele promotivnog materijala i razgovor sa građanima u centru grada, od 16 do 19 sati.

Najavili su da će u petak u glavnom gradu Vojvodine održati i tribinu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga