SVM: Vlada Srbije opet prevarila Vojvodinu

Vlada nije donela uredbu kojom bi se regulisalo vraćanje imovine Vojvodini

04. apr 2012

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) protestovao je danas jer Vlada Srbije još uvek nije donela uredbu kojom bi bilo regulisano pitanje imovine Vojvodine.

SVM je u saopštenju za javnost naveo da je rok za donošenje te uredbe istekao juče.

„Bili smo ubeđeni da će Vlada Srbije i u ovom slučaju prekrštiti zakon, to jest neće ispoštovati dato obećanje. Ispostavilo se da smo, nažalost, bili u pravu”, navodi se u saopštenju za javnost

SVM je podsetio da je krajem septembra prošle godine u Skupštini Srbije glasao protiv Zakona o javnoj svojini, jer nisu prihvaćeni njegovi amandmani da se sva imovina, koja je stvarana sredstvima građana Vojvodine, prenese u svojinu pokrajine.

Ta stranka je podsetila i da je Vlada Srbije prihvatila amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine da se određeni deo imovine u koju je Vojvodina ulagala sopstvena sredstva prenese na pokrajinu.

Reč je bilo o imovini Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Radio-televizije Vojvodine, Novosadskog sajma, Petrovaradinske tvrđave, Rudnika uglja u Kovinu i Društvenog preduzeća „Novi Sad-Gas“).

Taj dogovor je predviđao donošenje vladine uredbe o prenosu imovine na Vojvodinu, i to u roku od 180 dana od stupanja na snagu zakona, što je isteklo 3. aprila.

„Nadamo se, da će građani Vojvodine 6. maja jasno izneti svoj stav o nepoštovanju Ustava i zakona, kao i o politici zasnovanoj na obmanama”, poručio je SVM.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga