SVM: Tadić i LDP nezainteresovani za Vojvodinu

Republička vlast oštetila Vojvodinu za najmanje milijardu evra

12. feb 2014

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) saopštio je večeras da su republičke vlasti od 2008. godine do danas oštetile građane Vojvodine za najmanje milijardu evra i dodao da krivicu za to, između ostalih, snose i bivši predsednik Srbije Boris Tadić ali i Liberalno-demokratska partija (LDP).

SVM je Borisa Tadića optužio da je svoj odnos prema Vojvodini najbolje pokazao kada je 2009. godinme odbio da prisustvuje sednici pokrajinskog parlamenta, na kojoj je proglašen Statut Vojvodine.

SVM je optužio LDP da je ta stranka, iako opoziciona, krajem 2009. godine, svojim glasovima omogućila usvajanje „protivustavnog i antivojvođanskog“ budžeta Srbije.

„Tada je opozicioni LDP, koristeći se arsenalom buvlje pijace, obezbedio kvorum u danu za glasanje i tako osujetio šansu za prekid prakse koja je od 2008. godine do danas iz džepova Vojvođana izvadila najmanje jednu milijardu evra“, navodi se u saopštenju za javnost.

SVM je ocenio da stranke koje se sete Vojvodine samo u predizbornoj kampanji, nemaju moralnog osnova za kritiku bilo kog učesnika izbornog procesa i optužio LDP za „veštačku brigu“ o Vojvodini, a koaliciju okupljenu oko Borisa Tadića da će voditi politiku „ignorisanja Vojvodine“.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga