SVM se protivi mestu naplatne rampe

Savez vojvođanskih Mađara usprotivio se danas prva naplatna rampa na Koridoru 10 nakon graničnog prelaza Horgoš grad…

20. maj 2011

Savez vojvođanskih Mađara usprotivio se danas prva naplatna rampa na Koridoru 10 nakon graničnog prelaza Horgoš gradi kod naselja Bački vinogradi, a ne na izlasku iz Subotice, saopštila je pres služba SVM-a.
Ta stranka smatra da bi izgradnja naplatne rampe na pomenutoj lokaciji značila da će veliki broj automobila i kamiona pokušati da izbegne plaćanje putarine i saobraćaj preusmere kroz okolna sela Bački vinogradi, Hajdukovo, Male pijace i Palić.
„To nimalo neće olakšati život, sigurnost i bezbednost meštana tih naselja. Bilo bi logično da se prva naplatna rampa na autoputu postavi iza Subotice, jer u tom slučaju ne bi bilo interesa da automobili koriste sporedne puteve“, ocenila je SVM.
Najavljeno je da će republički poslanici SVM zatražiti zvanično objašnjenje od Ministarstva za infrastrukturu i resornog ministra Milutina Mrkonjića.
„S obzirom na to da je ova vest veoma uznemirila građane naselja koji bi pali pod udar znatno pojačanog saobraćaja u slučaju izgradnje naplatnih rampi kod Bačkih vinograda, neophodno je pronaći rešenje za nastali problem“, smatra SVM.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga