SVM samostalno, šest manjinskih stranaka u koaliciji

Samostalna kampanja SVM pod nazivom "Za Vojvodinu - u normalnoj Srbiji", a koalicija manjinskih stranaka pod nazivom "Svi zajedno"

16. mar 2012

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) započeo je izbornu kampanju pod sloganom „Za Vojvodinu – u normalnoj Srbiji“, dok će šest stranaka nacionalnih manjina na izbore ići na listi pod nazivom „Svi zajedno“.

Predsednik SVM Ištvan Pastor je ocenio da će se povodom takvog slogana „mnogi trgnuti“ i smatrati ga „preteranim i iritantnim“, odnosno da će zabrinuto govoriti kao da se sugeriše da Srbija nije normalna.

On je upitao: „Zašto, zar je normalna? Ne! Za nas nije dovoljno“, rekao je predsednik SVM-a na sinoćnoj svečanosti u subotičkom Nepkeru, povodom obeležavanja Nacionalnoog praznika Mađara.

Ponovio je da će SVM na izbore izaći samostalno i dodao da je ambicija SVM-a da osvoji 100.000 glasova.

Sa druge strane, šest stranaka nacionalnih manjina formirale su izbornu koaliciju pod nazivom „Svi zajedno“, a toj koaliciji su Bošnjačka demokratska zajednica, Slovačka stranka, Demokratska partija Makedonaca, Demokratska zajednica Hrvata, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Građanski savez Mađara.

Predstavnici koalicije su izrazili očekivanje da će i rumunske, rusinske i nemačke stranke pristupiti koaliciji, a ocenili su da zajednički mogu da osvoje „tri do šest poslaničkih mandata“.

U Srbiji su parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori zakazani za 6. maj.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga