SVM: Rešiti nesuglasice pre izgradnje pozorišta

"Stav SVM je da budući objekat Narodnog pozorišta treba da ima kulturnu namenu, a ne da trećina objekta služi za komercijalne sadržaje"

12. juna 2013

Predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Jene Maglai izjavio je danas da je neophodno da vladajuća koalicija izgladi nesuglasice pre nastavka izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta.

Maglai je na konferenciji za novinare rekao da su u zaključcima Komisije zadužene za nastavak izgradnje pozorišta, uočena ozbiljna razmimoilaženja Komisije i SVM.

On je kazao da je obaveza gradonačelnika Subotice Modesta Dulića i njegovih saradnika da obezbede sredstva za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta, dok „niko ne zna odakle će biti obezbeđeno neophodnih milijardu dinara“.

„Stav SVM je da budući objekat Narodnog pozorišta treba da ima kulturnu namenu, a ne da trećina objekta služi za komercijalne sadržaje, da zgrada bude izgrađena od kvalitetnih materijala i bude u saglasnosti sa izgledom gradskog centra“, rekao je Maglai.

Po njegovim rečima, u zaključku Komisije se navodi da završetak tog objekta košta 16 miliona evra, a u izjavama gradonačelnika Subotice i na osnovu stavova SVM, za investiciju se predviđa milijardu dinara, uz smanjivanje gabarita zgrade.

On je rekao da se budući projekat fasade Narodnog pozorišta mora staviti na stručnu i javnu raspravu kako bi se izbeglo eventualno neslaganje i ogorčenje građana Subotice.

Maglai je rekao i da SVM smatra da je subotička Zelena Fontana u toliko lošem stanju, da ne treba da se rekonstruiše, već da se izgradi nova za šta je iz budžeta grada obezbeđeno 110 miliona dinara.

On je rekao da će u razgovoru sa koalicionim partnerim predložiti odlaganje rekonstrukcije ili izgradnje Zelene fontane na dve do tri godine, a da se novac za to usmeri za bitnije gradske ili socijalne potrebe.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga