SVM: Promeniti odluku o prihvatnom centru u Novom Bečeju

SVM nije jasno čime su se rukovodili članovi Saveta za migracije

21. okt 2015

Izvršni odbor Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) tražio je danas od predstavnika opštinskog migracionog Saveta u Novom Bečeju da preispitaju odluku kojom se prostorije sedišta Mađarskog kulturno Umetničkog Društva „Jokai Mor“ u Novom Bečeju određuju za mogući prihvatni centar za izbeglice.

U saopštenju SVM se izražava protest zbog takve odluke i pita da li je taj objekat jedini na teritoriji opštine koji može poslužiti za smeštaj izbeglica.

„Smatramo takođe neprihvatljivim i to da je Savet o ovoj odluci sa više od mesec dana zakašnjenja obavestilo rukovodstvo MKUD-a“, navodi se u saopštenju SVM.

U njemu se dodaje da je nejasno čime su se rukovodili članovi Saveta  pri donošenju odluke kojom su izabrali i odredili za navedenu namenu jedini objekat koja u toj sredini služi za kulturne potrebe brojčano manjinske zajednice vojvođanskih Mađara.

„Ne sporimo da je objekat u vlasništvu lokalne samouprave, i MKUD ‘Jokai Mor’ je samo njen korisnik. Korisnik koji od 2003. godine neprekidno ulaže sredstva u njenu izgradnju i ulepšavanje iz sredstava za javne namene Mađarske i Srbije“, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga