SVM predložio novog predsednika opštine Bačka Topola

Pastor rekao da kadrovi koji su podneli ostavke "zaslužuju poštovanje" jer su prihvatili odgovornost za svoje postupke

12. dec 2014

Predsedništvo i Savet Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) predložili su danas da za predsednika opštine Bačka Topola bude izabran Gabor Kislinder, predsednik opštine organizacije SVM u Bačkoj Topoli.

SVM je predložio i kadrovska rešenja za mesta predsednika skupštine opštine i opštinskih većnika.

Predsednica opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak podnela je pre devet dana ostavku, nakon što je to od nje zatražio njen partijski šef, predsednik SVM Ištvan Pastor.

Prethodno su mediji pisali o velikim premijama koje su iz opštinskog budžeta isplaćene gradonačelnici i pojedinim opštinskom čelnicima.

Ištvan Pastor je potom ocenio da je reč o „političkom, moralnom i ljudskom“ prekršaju i naveo da je iznos stimulacije bio veći od prosečne plate u opštini.

Predsednik SVM Ištvan Pastor poručio je da opštinske čelnike koji su podneli ostavke, a takođe su iz redova SVM, smatra “važnima i nezaobilaznima” u daljnjim aktivnostima.

“Radi se o ličnostima i članovima stranke koji zaslužuju ovakvo poštovanje, samim činom prihvatanja odgovornosti za svoje postupke”, rekao je Pastor a prenosi SVM u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga