SVM pokreće disciplinski postupak protiv odbornika koji žele frakciju

Na udaru kritike i gradonačelnik Jene Maglai

17. nov 2015

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) predložio je da se povede disciplinski postupak protiv devetoro odbornika te stranke u Skupštini grada Subotice, jer su bili najavili formiranje frakcije unutar te odborničke grupe.

Formiranje te frakcije prošle sedmice su najavili odbornici Endre Čuso, Zoltan Devavari, Ervin Ištvan, Ištvan Haško, Pal Javor, Ilona Husak Hof, Laslo Ubori, Jožef Hužvar i Marta Kovač Torok.

Subotički odbor SVM-a je u današnjem saopštenju za javnost naveo da su ovi odbornici “ispunili sve elemente disciplinskog prekršaja” iz stranačkog Pravilnika o disciplinskom postupku, kao i da su povredili Statut SVM-a.

SVM je ocenio da je njihov postupak bio “neprimeren”, jer je osnivanje frakcije “neostvarljiva ideja”, pošto stranački dokumenti ne daju osnova za tu mogućnost.

“Za ovakav teatralni čin opravdanje može biti glad za privlačenjem pažnje javnosti, ali je to ujedno i razgolićenje pravog razloga za formiranje frakcije, koji se ogleda u nameri da se naudi autoritetu SVM-a, da se naruši sposobnost stranke da zastupa i ostvaruje interese zajednice i da se SVM oslabi”, piše u saopštenju.

SVM je kritikovao i svog visokog funkcionera i gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija zbog izjava u kojima je podržao stvaranje frakcije u odborničkoj grupi.

“Predsedništvo Gradskog odbora SVM-a u Subotici, u cilju ostvarivanja pravih interesa svih građana, želi da pomogne Maglaiju da grad lokalne izbore ne dočeka u stanju političkog haosa”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga