SVM podržao sporazum sa Kosovom

"Mislim da Vlada Srbije nije prodala Kosovo, jer se može prodati samo ono što je naše”, izjavio Balint Pastor

26. apr 2013

Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor kazao je danas da ta stranka podržava Sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

„Mislim da Vlada Srbije nije potpisala kapitulaciju, nije prodala Kosovo, jer se može prodati samo ono što je naše, ne može da se proda ono što je tuđe“, rekao je Pastor tokom skupštinske rasprave o sporazumu o dijalogu s Prištinom u koji je uključen i parafirani Sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

SVM podržava stremljenje Vlade Srbije ka široj autonomiji Srba na Kosovu i normalnijem životu građana, naveo je Pastor i pohvalio predsednika i potpredsednika Vlade, Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića, za zalaganja u pregovorima s Prištinom.

„Treba da se postavi retoričko pirtanje da li je 19. aprila u Briselu Srbija izgubila nešto što je tada u realnom životu bilo naše“, upitao je Pastor.

On je istakao da sporazum Beograda i Prištine u Briselu nije parafiran zarad datuma za članstvo u EU.

On je naglasio da su i građani Srbije svesni da u aprilu nije predato i prodato ništa, jer, kako je naveo KiM nije pod suverenitetom Srbije od 1999. godine.

„Parafiranje sporazuma je bitno jer omogućava da stvorimo normalniju budućnosti i da se kao društvo i pojedinci bavimo onim pitanjima koji su bili u drugom planu“, dodao je Pastor.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga