SVM: Osiguranje da plaćaju poljoprivrednici, ne gazdinstvo

Amandman prihvatio Odbor za zdravlje i porodicu, ali nije postignut dogovor sa predstavnicima Ministarstva zdravlja.

26. jul 2011

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) zatražio je danas da se izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju precizira da zdravstveno osiguranje plaćaju samo poljoprivrednici koji se isključivo bave tom delatnošću, a ne i svi članovi poljoprivrednog gazdinstva.
Poslanik SVM Arpad Fremond kazao je novinarima u Skupštini Srbije da je taj amandman danas prihvatio Odbor za zdravlje i porodicu, ali da nažalost o tom rešenju proteklih dana nije postignut dogovor sa predstavnicima Ministarstva zdravlja.

„Tražimo od poslanika vladajuće koalicije koji su danas na odboru podržali amandman SVM da podrže to rešenje i na glasanju kako bismo pomogli poljoprivredne proizvođače“, kazao je Fremond.

Prema njegovim rečima, po predlogu SVM zdravstveno osiguranje ne bi plaćali oni članovi domaćinstva koji se ne bave poljoprivredom.

On je najavio da SVM neće podržati predložene izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju ukoliko ne bude prihvaćen amandman te stranke.

Fremond je kazao da se nada da će ministar zdravlja Zoran Stanković sutra tokom rasprave u Skupštini Srbije o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju prihvatiti amandman SVM.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga