SVM objavio sporazum sa SNS i kandidate za državne sekretare

"Programski prioriteti SVM-a postali su sastavni deo ciljeva nove Vlade Srbije"

29. apr 2014

Savez vojvođanskih Mađara objavio je danas na svom sajtu integralni tekst koalicionog sporazuma s Srpskom naprednom strankom (http://vmsz.org.rs/sites/default/files/user-images/koalicioni_sporazum.pdf) i predložio kandidate za državne sekretare u pet ministarstava nove Vlade Srbije.

Na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja SVM predlaže Ferenca Vicka, hirurga iz Novog Sada, a u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imrea Kerna, diplomiranog inženjera tehnologije.

Kandidat SVM-a za državnu sekretarku u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija je Lukrecija Đeri, profesorka na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, a u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Atila Juhas, diplomirani agronom.

SVM za državnog sekretara u Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predlaže Lasla Čikoša, socijalnog radnika, a u stručni tim za projekte predsednika Vlade Srbije, SVM je delegirao Balinta Juhasa, diplomiranog ekonomistu.

„Zaključivanjem koalicionog sporazuma sa Srpskom naprednom strankom programski prioriteti SVM-a postali su sastavni deo ciljeva nove Vlade Srbije“, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga