SVM: Bivši predsednik opštine Mali Iđoš je nevin

Robert Čore uhapšen 18. marta, a SVM saopštio da se "uvek zalagao za razvoj svog naselja i svoje opštine, i kao predsednik opštine je neumorno i savesno radio da bi ostvario ove ciljeve"

21. mar 2016

Opštinski odbor Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) izrazio je danas uverenje da će njihov član, bivši predsednik opštine Mali Iđoš Robert Čore, biti oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja prilikom obnove jedne škole u toj opštini i naveo da je Čore “neumerno i savesno” obavljao dužnost predsednika opštine.

SVM je u saopštenju za javnost precizirao da je policija 18. marta uhapsila 46 osoba, a među njima i bivšeg predsednika opštine Mali Iđoš, koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.

“Robert Čore se uvek zalagao za razvoj svog naselja i svoje opštine, i kao predsednik opštine je neumorno i savesno radio da bi ostvario ove ciljeve. Ovo potvrđuju i ostvareni projekti za vreme mandata kao predsednika opštine”, pise u saopštenju.

Dodaje se da su svi ti projekti od 2011. godine do danas u više navrata proveravani od strane nadležnih inspekcijskih organa i organa za borbu protiv kriminala, i nisu pronađeni elementi koji bi ukazivali na zloupotrebe ni kod jednog projekta.

“Robert Čore je kao investitor i pravni zastupnik opštine Mali Iđoš radio ispravno i u skladu sa zakonom”, piše u saopštenju.

Dodaje se da se protiv nega vodi postupak povodom projekta nadogradnje tavanskog prostora Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić” u Lovćencu, u čemu, kako se navodi, Robert Čore kao predsednik opštine, a ni SVM “nisu imali aktivnog učešća”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga