Svetski tamburaški festival u Novom Sadu

“Sada najavljujemo i veliki povratak tamburaša na Petrovaradinsku tvrđavu, i to u svetskom stilu”

15. mar 2012

Grad Novi Sad prihvatio je iniicjativu da se Svetski tamburaški festival ubuduće održava u glavnom gradu Vojvodine, izjavio je danas gradonačelnik Igor Pavličić.

“Zahvaljujući simbolu Vojvodine, muzičkom instrumentu tamburi, na mapu grada ucrtavamo još jedan prestižan festival koji će okupiti ljude željne kvalitetne muzike iz celog sveta”, rekao je Pavličić na konferenciji za novinare.

Ocenio je da se to uklapa u inicijativu da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture, jer će grad sada dobiti još jedan festival, pored postojećih po kojima je prepoznatljiv.

“Nadam se da će ambijent Petrovaradinske tvrđave, na kojoj je svirao i legendarni Janika Balaž sa svojim tamburašima, doprineti da ljubitelji tamburice u potunosti uživaju u ovom festivalu”, rekao je Pavličić.

Idejni tvorac festivala “Tamburica fest”, koji se tradicionalno održava u vojvođanskom mestu Deronje Jovan Pejčić rekao je da će Svetski tamburaški festival biti deo “Tamburica festa”, koji se održava u junu u Deronjama.

“Sada najavljujemo i veliki povratak tamburaša na Petrovaradinsku tvrđavu, i to u svetskom stilu”, poručio je Pejčić.

Svetski tamburaški festival održavaće se na otvorenom, pod umetničkim rukovodstvom Jovana Adamova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga