Šverc kulture, peti put

Šinobus-festival kulture

05. okt 2012

Na relaciji Segedin-Subotica sutra i prekosutra održaće se peti po redu Šinobus-festival šverca kulture. Organizatori ove manifestacije najavljuju niz muzičkih i književnih programapo krčmama železničkih stanica i u šinobusu na putovanju između dva grada. Na ovoj liniji, kojom sušezdesetih godina prošlog veka još švercovani zabranjeni rukopisi, a devedesetih godina ova sedišta zauzeli šverceri alkohola i cigareta, predstojeća dva dana ponovo će sedeti pisci.

Za prvi dan putovanja do Segedina predviđen je nastup književnika Virag Erdeš, Janoša Afre i Balaža Salingera(Mađarska), Zoltana Nemeta (Slovačka), Pala Nađ Varadija (Kluž, Rumunija), Mikloša Benedekai Zorana Ilića (Srbija), Alena Meškovića (Danska), a očekuje se i video performans Balinta Sombatija pod nazivom „Prodor“. Drugog dana „švercovanja kulture“, 6. oktobra, predviđen je povratak šinobusa iz Segedina u Suboticu i nastupi Dejana Matića, Dragane Mladenović i Siniše Soćanina (Srbija), Karolja Barloga, Noemi Ildiko Nađ , Žigmonda Šandora Papa, Kristijana Tobijaša Marton Lasla Tavolodoa i Zite Ižo (Mađarska), a za muziku je zadužen Wooden Ambulance iz Subotica.

Organizatori su najavili i niz pratećih, ne samo književnih, nego i muzičkih, likovnih i pozorišnih manifestacija u dva grada pored srpsko-mađarske granice, a prema pisanju „Mađar so“-a, karte za putovanje šinobusom odmah su planule, još pre nedelju dana.

(Magyar Szo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga