Svenki Savić – medalja za kulturu

Zavod za kulturu Vojvodine doneo je odluku da nagradu dobije lingvistkinja iz Novog Sada, univerzitetska profesorica Svenka Savić

02. feb 2012

Zavod za kulturu Vojvodine doneo je odluku da prvu nagradu, medalju za kulturu za ukupno stvaralaštvo za 2011. godinu, dobije lingvistkinja iz Novog Sada, univerzitetska profesorica Svenka Savić.

U konkurenciji za tu nagradu bili su još i pozorišni umetnik Vladimir Grubanov i kompozitor Jovan Adamov, navodi se u saopštenju za javnost.

Medalju kulture za multikulturalnost i interkulturalnost dobiće novinarka Gordana Draganić-Nonin, a za nju su bili nominovani i reditelj Ljubosav Majera i glumac Aron Balaž.

Medalju kulture za očuvanje kulturnog nasleđa dobiće književnica Radmila Gikić-Petrović, dok su u konkurenciji bili i istoričarka umetnosti Jasna Jovanov i koreograf Ljubomir Vujičin.

Nagradu Iskre kulture za savremeno stvaralaštvo, koja je namenjena  mladom autoru do 35 godina, dobiće reditelj Boris Liješević, dok su nominovani bili i grafičarka Jelena Sredenović i umetnički fotograf Edvard Molnar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga