Švedska: Tri bake uhapšene zbog ispisivanja grafita

Vremešne buntovnice su svoje nezadovoljstvo novim urbanističkim planom u gradiću Slussen kod Stockholma pretočile u grafit na jednoj zgradi

11. avg 2015

Tri švedske državljanke u poznim životnim godinama dobile su novčane kazne zbog buntovništva i ispisivanja grafita na zidovima zgrada u Stockholmu, javlja Anadolu Agency (AA).

Švedski list Dagens Nyheter piše da su tri Šveđanke u životnoj dobi od 65 do 80 godina dobile novčane kazne u iznosu od po 4.000 krona (1.500 eura) zbog ispisivanja grafita na javnim zgradama.

Ove vremešne buntovnice su svoje nezadovoljstvo novim urbanističkim planom u gradiću Slussen kod Stockholma pretočile u grafit na jednoj zgradi na kojem su napisale „Zaustavite izgradnju koja će štetiti Slussenu“.
Općinski sud je procijenio da se radi o narušavanju vizuelnog izgleda javne površine i zagađivanju okoliša upotrebom spreja u bojama i izrekao novčane kazne.

Kako i dolikuje, osuđene buntovnice su priznale djelo koje im se stavlja na teret, ali i uložile žalbu na prvostepenu presudu i tvrde da rade dobro za svoju zajednicu.

(Radio Sarajevo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga