Sve više potrebe za seksualnim obrazovanjem

U drugoj fazi projekta "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju" prijavilo se oko 70 novih škola iz cele Vojvodine

04. jul 2014

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu saopštio je danas da se u drugoj fazi projekta „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“, koje sprovodi ova institucija, prijavilo oko 70 novih škola iz cele Vojvodine.

Kako se navodi, projektom će biti obuhvaćeno skoro 80 odsto škola u Vojvodini, a nastava u novoprijavljenim školama počeće u septembru.

Projekat „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“ u ovoj školskoj godini (2013/14.) je sproveden u deset gimnazija i srednjih škola, a radionice i predavanja, koja su organizovana kao vannastavne aktivnosti, pohađalo je 1.200 đaka.

„Ovaj projekat ima za cilj izmenu i dopunu redovnog obrazovnog zakona kako bismo zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju uveli kao obavezan predmet u obrazovni sistem“, rekla je je pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić.

Ona je najavila i novo izdanje priručnika, pored kojeg će đaci dobiti i rečnik o reproduktivnom zdravlju, a svi udžbenici će biti prevedeni na maternje jezike nacionalnih zajednica.

„Učenje o reproduktivnom zdravlju je mnogo jeftinije od naknadnih lečenja, intervencija, steriliteta i posledica zbog neznanja i nemara prema mladima i njihovom potpunom obrazovanju, a ne povremenom i internet informisanju“, dodala je Tepićeva.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga