Sve parlamentarne stranke upoznate sa Statutom Vojvodine

Potpredsednik Sandžačko demokratske partije (SDP) Meho Omerović zatražio je danas od predsednice Skupštine S…

09. feb 2009

Grb VojvodinePotpredsednik Sandžačko demokratske partije (SDP) Meho Omerović zatražio je danas od predsednice Skupštine Srbije da sve parlamentarne stranke budu upoznate sa Predlogom Statuta Vojvodine.
U otvorenom pismu Slavici Đukić-Dejanović, Omerović je izrazio nezadovoljstvo što se predstavnici lokalnih vlasti u Srbiji „selektivno“ upoznaju sa Predlogom Statuta Vojvodine.
Predsednici skupština Srbije i Vojvodine Đukić-Dejanović i Šandor Egereši su tokom vikenda boravili u Jagodini i Kragujevcu gde su sa lokalnim vlastima razgovarali o Predlogu Statuta Vojvodine.
„Ideja da se o ovako važnom državnom i političkom pitanju čuje i mišljenje predstavnika vlasti u regionalnim centrima je svakako dobra i mi je pozdravljamo, ali je loše što to radite selektivno“, naveo je Omerović u pismu Slavici Đukić-Dejanović.
Dodao je da Srbija „ima još važnih gradova i regionalnih centara, na žalost najviše onih koji su nerazvijeni, a koji zaslužuju da se čuje i njihovo mišljenje o svim, a pogotovo o najvažnijim državnim pitanjima“.
Omerović je poručio predsednici Skupštine i da je „osnovni red“ da se sa Predlogom Statuta Vojvodine upoznaju sve parlamentarne stranke.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga