Sve mlađe djevojke bivaju uvučene u pakao prostitucije

Sve mlađe i mlađe djevojke bivaju uvučene u pakao prostitucije zbog globalne gospodarske krize, upozoreno je u srijedu na konferenciji o ženskim pravima u Londonu

07. dec 2012

Sve mlađe i mlađe djevojke bivaju uvučene u pakao prostitucije zbog globalne gospodarske krize, upozoreno je u srijedu na konferenciji o ženskim pravima u Londonu.

Oko 21 milijun ljudi žrtve su prisilnog rada, odnosno njih se prisililo na rad ili su prijevarom završili na poslovima koja ne uspijevaju napustiti, pokazuju podaci Međunarodne agencije rada (ILO). ILO navodi da su od tog broja 4,5 milijuna žena, djevojaka i djevojčica žrtve seksualnog iskorištavanja. Trgovina ljudima godišnje ‘ubere’ 32 milijarde dolara.

Ruchira Gupta, utemeljiteljica indijske dobrotvorne udruge Apne Aap Women Worldwide koja radi u 10 tzv. ‘red light’ četvrti, upozorava da je znatno smanjeno financiranje projekata namijenjenih ženama.

„Svjedoci smo da broj žena prisiljenih na prostituciju raste, a njihova se dob sve više smanjuje“, upozorava Gupta. Naime, prosječna dob prostitutki u Indiji kreće se između devet i 13 godina.

„Moramo više ulagati u žene i djevojke tako da imaju i neku drugu opciju osim prostitucije, prodaje organa ili priključenje odredima djece vojnika“, dodala je Gupta.

Ističe da sve veće siromaštvo tjera žensku populaciju u seksualno ropstvo.

(Libela)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga