- Autonomija - https://www.autonomija.info -

U Novom Sadu počinje Egzit festival

Egzit (Exit) festival, 18. po redu, počinje sutra u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi, a kako su organizatori najavili, ovogodišnji festival će startovati „uz pravi spektakl“ i nastup baletana Sergeja Polunjina na ceremoniji otvaranja.

Polunjin će nastupiti na glavnoj bini uz pratnju atraktivnog Almazian simfoni (Symhony) gudačkog orkestra sastavljenog od 25 devojaka, koji predvodi jermenski virtuoz na violini Kačatu Almazian (Khachatur), a izvode klasiku u „crossover“ stilu.

Baletan Sergej Polunjin je poznat po ulogama u filmskim hitovima „Izdaja“, „Ubistvo u Orijent ekspresu“, kao i u novom Diznijevom filmu „Krcko Oraščić i četiri kraljevstva“, a zapažen je bio i po koreografiji uz pesmu „Take me to Church“ muzičara Hoziera iz Irske.

Organizatori su najavili da će i ove godine nakon ceremonije tradicionalno uslediti vatromet, posle kojeg na Mejn stejdž (Main Stage) izlaze hip-hop zvezde iz Amerike Migos i švedski bend Fiver rej (Fever Ray).

Prema najavama ceremoniju će publika moći da prati i preko Fejsbuk (Facebook) prenosa uživo sa zvanične Egzitove stranice, a organizatori su pozvali sve da „šeruju“ taj prenos, kako bi što više ljudi koji nisu imali mogućnost da budu u Novom Sadu, moglo da gleda najavljeni spektakl.

Tema ceremonije otvaranja i moto ovogodišnjeg celokupnog festivala je „Exit Freedom“, a svečanost će početi u 22.45 na glavnoj bini.

Egzit će trajati do 15. jula, a nastupiće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley i mnogi drugi.

Za posetioce je dostupan kamp na kupalištu „Štrand“, a punkt za preuzimanje narukvica i zamenu vaučera na Trgu slobode radiće sutra do jedan sat iza ponoći, kao i punkt na „Štrandu“, dok će „Lovoturs“ zamene raditi do nedelje 15. jula od 18.00 do 00.00 sati.

Kartica za plaćanje (Festival Payment Card) biće i ove godine zvanično i jedino sredstvo plaćanja za piće, hranu i ostale proizvode, a organizatori su poručili da će kapije biti otvorene u 17.00 sati.

Tokom trajanja festivala saobraćaj će u Novom Sadu biti izmenjen u poseban režim, a važiće i privremena zabrana saobraćaja za sva motorna vozila, pre svega u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, od 17.00 časova do 6.00 narednog dana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!