Večeras tribina o građanskom otporu, u sledeći ponedeljak novi protest za RTV

Građanski pokreti predstavljaju istinsku alternativu autoritarnom i partokratskom sistemu u kojem živimo

05. jun 2016

Nezavisno društvo novinara Vojvodine organizovaće večeras tribinu “Građanska samoodbrana” na kojoj će učestvovati predstavnici građanskih pokreta iz više gradova u Srbiji, a Inicijativa “Podrži RTV” će sledeći ulični protest organizovati u ponedeljak, 13. juna.

Na tribini NDNV-a će učestvovati Andrija Stojanović iz pokreta Ne da(vimo) Beograd, Đokica Jovanović iz Udruženja predsednika skupština stanara iz Niša, Sanja Kljajić iz Pokreta Podrži RTV, kao i Vladimir Marović iz Lokalnog fronta Kraljevo.

“Nekoliko građanskih inicijativa, nastalih nezavisno jedna od druge u raznim delovima zemlje i različitim povodima, pretvaraju se u prave građanske pokrete koji predstavljaju istinsku alternativu autoritarnom i partokratskom sistemu u kojem živimo”, navodi se u pozivu za tribinu, koja počinje sutra u 19 sati u prostorijama Medija centru Vojvodine.

U Građanskom pokretu Podrži RTV agenciji Beta je rečeno da će danas pozivati građane na tribinu NDNV-a kroz performans u okviru kojeg će najava za tribinu biti čitana sa kamiona koji će se kretati ulicama Novog Sada.

U toj inicijativi Beti je potvrđeno da će sledeći, treći po redu, ulični protest biti održan u ponedeljak, 13. juna.

Pokret Podrži RTV zahteva ostavke članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV) zbog smena 14 urednika.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga