Sutra treći protest 1 od 5 miliona: Traže od RTS pet minuta u Dnevniku 2

"RTS je saučesnik u prikrivanju istine i kreiranju paralelne lažne stvarnosti koju Aleksandar Vučić stvara već šest godina"

21. dec 2018

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ zatražili su od Radio-televizije Srbije da u Dnevniku 2 odvoji pet minuta za gostovanje predstavnika tog protesta i da u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove.

U saopštenju koje su potpisali Jelena Anasonović i glumac Banislav Trifunović, kao organizatori protesta, od RTS-a se zahteva objavljivanje istinitih podataka o broju okupljenih nezadovoljnih građana, emitovanje verodostojnih snimaka sa protesta, kao i objavljivanje zahteva demonstranata.

„Da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije. Podsećamo, to je zakonska obaveza Javnog servisa„, navodi se u saopštenju koje poslato s adrese „Stop krvavim košuljama“.

RTS-u je dat rok da do dana održavanja trećeg protesta „1 od 5 miliona“ u subotu, 22. decembra u 18 časova, ispuni zahtev o gostovanju predstavnika protesta.

„Radio televizija Srbije treba da bude javni servis svih građana. Umesto toga, RTS je saučesnik u prikrivanju istine i kreiranju paralelne lažne stvarnosti koju Aleksandar Vučić stvara već šest godina„, navodi se u saopštenju.

Istaknuti su i zahtevi protesta vlastima da se otkriju nalogodavci ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kao i napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, te „ko je pokušao da ubije novinara portala Žig info Milana Jovanovića i ko je to naredio“.

Protestna šetnja počinje sa Platoa ispred Filozofskog fakulteta u 18 časova.

„Želimo da ovom protestnom šetnjom pokažemo da smo protiv svakog vida nasilja koje trenutna vlast vrši nad građanima Srbije, bilo da je to fizičko, verbalno, medijsko nasilje ili pritisci na pojedince“, poručuju organizatori i dodaju da je protest građanski, te da njemu učestvuju „i studenti i svi ugnjetavani i napadnuti pojedinci, građani, sindikati, lokalni pokreti i inicijative i opozicija“, odnosno svi „koji ne žele da više trpe bilo koji oblik nasilja i koji žele da pokažu da ih nije strah“.

Dodaje se i da je organizovanje protesta preuzela na sebe grupa sa prošlogodišnjih aprilskih protesta, uz pomoć svih zainteresovanih pojedinaca koji im se javljaju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga