Štrajk u Ekonomskoj školi ako se ne odblokira račun

Učenici nose stolice iz učionice u učionicu, nastavnici kupuju markere

21. okt 2013

Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj školi „Svetozar Miletić“ održali su danas protest ispred Gradske kuće u Novom Sadu, jer je račun škole već deset meseci u blokadi, a nadležni ne reaguju na to.

Predsednica sindikata u toj školi Aleksandra Ranin kazala je novinarima da školi preti i isključenje struje i vode zbog neizmirenih dugovanja.

„Ako nam se i to desi, i ako zaista bude zakazana rasprodaja školske imovine, nama ne ostaje ništa drugo nego ključ u bravu“, kažala je Aleksandra Ranin.

Dodala je da će, ukoliko nadležni u narednih 10 dana ne preduzmu mere da zaustave sunovrat ove škole, zaposleni biti prinuđeni da štrajkuju.

Račun je u blokadi jer škola navodno nije sprovela postupak javne nabavke prilikom popravke fasade pa sredstva za te radove nisu bila obezbeđena u budžetu grada.

Blokada računa odražava se na nastavu, a za kancelarijski pribor i nameštaj, kako su kazali u školi, snalaze se „kako znaju“.

Pojedini roditelji učenika te škole kazali su za agenciju Beta da njihova deca moraju da prenose stolice iz učionice u učionicu, pošto nema dovoljno stolica, dok nastavnici kupuju markere da bi imali čime da pišu po tabli.

Srednja ekonomska škola „Svetozar Miletić“ ima 2.200 učenika i jedna je od najvećih škola u Srbiji.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga