Sutra protest „Podrži RTV“ u Novom Sadu

Podrška stiže sa svih strana, skup sutra u 19 časova ispred Studija M

22. maja 2016

Sutra se u Novom Sadu, ispred Studija M, sa početkom u 19 časova organizuje mirni građanski protest u znak podrške Radio-televiziji Vojvodine, koji će biti održan na platou ispred “Studija M”.

„Želimo sa stanemo u odbranu programa javnog servisa Vojvodine koji je vlasništvo svih nas i u odbranu urednika i voditelja Informativnog programa koji su smenjeni preko noći bez ikakvog obrazloženja“, navodi se u pozivu neformnalnog pokret Podrži RTV..

Ovaj pokret je u rad pre dva dana pustio i Fejzbuk (Facebook) stranicu “Podrži RTV”, namenjenu svim građanima koji žele da podrže zaposlene ove medijske kuće u očuvanju ugleda, kvaliteta i nezavisnosti.

Podršku pokretu „Podrži RTV“ pružili su mnogobrojne javne ličnosti, kolege, predstavnici civilnog sektora, zaposleni na RTV, novinari drugih medija, kao i sve veći broj građana.

Navodi se da se svi koji žele da pruže podršku ovom pokretu i mirnim protestima mogu da se jave na adresu podrzirtv@gmail.com, kao i da potpišu peticiju na sajtu www.peticije24.com/podrzirtv.

Pokret je nastao kao odgovor na poslednje smene urednika i rukovodećih na RTV.

Smenjeno je 14 urednika i zaposlenih koji su bili zaduženi za informativni program u RTV, a nakon smene programskog direktora Slobodana Arežine, a zatim i ostavke generalnog direktora Srdjana Mihajlovića i glavne urednice Prvog programa televizije Marijane Jović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga