Danas protest opozicije zbog krađe izbora

"Vučić nije očekivao da će se opozicija ujediniti protiv krađe"

30. apr 2016

Opozicione stranke pozvale su svoje birače i građane da danas u 13 dođu ispred sedišta Republičke komisije u Beogradu na veliki protest za odbranu izborne volje građana i protiv falsifikovanja rezultata izbora.

Predstavnici koalicije DSS-Dveri, DS, pokreta Dosta je bilo i koalicije SDS-LDP-LSV na to su odlučili na jučerašnjem sastanku nakon što je RIK saopštio rezultate na 99,82% obrađenih biračkih mesta po kojima su DSS-Dveri ispod cenzusa za jedan glas.

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović naglasio je da je Vučić na ovim izborima doživeo veliki poraz jer je osvojio manje od 100 poslaničkih mesta zbog čega je pribegao izbornim manipulacijama da prekroji volju građana i spusti jednu listu ispod cenzusa.

“Imao je više od 130 poslanika, sada je pao ispod 100 poslanika a uložio je ogroman novac u kampanju. Njegovi ljudi su obilazili gradjane, davali pakete, plaćali glasovi.. proširili su koaliciju i pali su ispod 100 mandata. Ovo je pokušaj izborne manipulacije da se prekroji volja građana i spusti jedna lista ispod cenzusa”, naveo je on.

Dodaje da Vučić nije mislio da će doći do ujedinjenja opozicije i da će se ujedinjeno boriti protiv krađe izbora.

(Agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga