- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Sutra počinje novo suđenje u slučaju Kontrast

Obnovljeno suđenje za požar u novosadskoj diskoteci “Kontrast”, u kojem je pre dve godine poginulo šestoro mladih ljudi, počeće sutra pred Višim sudom u glavnom gradu Vojvodine.

Suđenje ponovo počinje, jer je sudija Zora Jamušakov u međuvremenu otišla u penziju pa je slučaj preuzeo sudija Borivoje Pap.

Prvo suđenje je počelo u januaru 2013. godine, održano je ukupno oko 50 ročišta i saslušano više od stotinu svedoka. Zbog ponavljanja postupka, moraju se ponovo pregledati svi spisi, izjave svedoka i brojna veštačenja. Optuženi za tragediju u “Kontrastu” su vlasnik objekta Alojz Ganić (70), zakupci lokala Slaviša Stanišić (48), Dejan Ratković (38) i električar Miroslav Papuga (52).

Porodice stradalih u požaru su više puta protestovale zbog sporosti pravosuđa u ovom procesu. Ministar pravde Nikola Selaković nedavno je u Novom Sadu najavio da će zatražiti nadzor nad ovim suđenjem.

U požaru u Kontrastu 1. aprila 2012. godine, poginuli su Marina Aničić (25), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29), Renato Vuković (21), Milena Dalmacija (26) i Tamara Miladinović (25).

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!