Sutra počinje generalni štrajk policije

Pripadnici policije reagovaće samo u slučajevima koji se krivično gone po službenoj dužnosti, a izlaziće na uviđaje samo prilikom težih saobraćajnih nesreća

09. jun 2011

Predsednik Sindikata srpske policije u Policijskog upravi Novi Sad Nenad LJubišić izjavio je danas da će članovi tog sindikata sutra stupiti u generalni štrajk i da će učestvovati samo u minimumu procesa rada.
Ljubišcić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da to znači da će pripadnici policije reagovati samo u slučajevima koji se krivično gone po službenoj dužnosti i da će izlaziti na uviđaje samo prilikom težih saobraćajnih nesreća.
„Većina sindikalnih zahteva policijskih službenika do sada je uvek nailazila na odobravanje rukovodilaca u MUP-u Srbije, ali smo više puta izmanipulisani, pa smo rešili da sutra u sedam sati stupimo u generalni štrajk“, rekao je Ljubišić.
Uz podsećanje da u štrajk stupaju svi policijski sindikati, rekao je da oni traže izmenu Zakona o policiji, striktnu primenu Posebnog kolektivnog ugovora, poštovanje Zakona o platama državnih službenika, isplatu dnevnica za angažovanje van mesta rada, putnih troškova i regresa za 2011. godinu, kao i nove uniforme i opremu za rad.
„Posebni kolektivni ugovor potpisan je u martu ove godine i on je jedinstven u Evropi, jer uopšte nije počeo da se primenjuje“, rekao je Ljubišić i dodao da se na policijske službenike ne primenjuje ni uredba o isplati dnevnica i putnih troškova za angažovanje van mesta rada.
Ljubišić je danas najavio da štrajk policijskih sindikata neće biti obustavljen sve dok ne bude bio potpisan protokol u kojem će biti javno navadeni datumi kada će koji zahtev biti ispunjen.
„Pošto niko u ovoj zemlji ne želi da čuje za naše zahteve, mi sutra stupamo u generalni štrajk“, rekao je Ljubišić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga